Var mi Sebzelerim Gibisi?
Hele de su sicaklarda. Taze yesillikler, mis kokulu sebzeler, tam zamani degil mi?? Hafif bir oglen yemegi icin salata, zeytinyagli hafif bir yemek, yanina biraz yogurt ve citir citir bir dilim ekmek..
Yesilliklerden sozedeyim biraz. Yesilliklerimden yani.. Alttaki fotografda gordugunuz sarimsaklar bendenizin bahcesinden (bahcemsi demek daha dogru olur sanirim, uzun saksilarda sarimsak ve nane yetistiriyorum, gecenlerde de feslegen aldim marketten, henuz cok ufak ama hergun boy atiyor:) en alttaki fotografin arkasinda poz veren hani)
Zeyinyagli Eksili Kabak
Gecenlerde Nezaket yapmisti boyle bir yemek. Fotografa bakip ohh olsa da yesem demis ardindan aklima hemen dolaptaki kabaklar gelmisti. Bir minik sogan, iki dis sarimsak dograndi once ufak ufak. Ardindan sizmada cevrildi biraz. Sonra ince dogradigim kabaklar eklendi ve biraz tuz ve taze cekilmis karabiber. Uzerini gececek kadar ilk su ve bol limon suyu, pistikten sonra da derotu ve pek tabi tabagimin susu taze sarimsaklarim. Neden mi bu kadar seviyorum onlari? Bu koca memlekette sebzenin, mayvanin alasini tanidim ama bir taze sarimsaga rastgelmedim de ondan.
Budur yani sevdamin sebebi.
Parmesanli Yesil Salata
Bol yesillikler, domates, marul, bebe ispanak ve uzerine sizma, biraz balsamik sirke.. En uste parmesan..
Filizlendirilmis Mercimek
Sizler de denemek ister misiniz mercimek, mas fasulyesi ya da bugdayi filizlendirmek. Citir citir, tazecik cerez gibi yedim ben salatama koymadan once. Fethiye yayinlamisti gecenlerde. Mas fasulyesini hala alamadim ama mercimekle denedim. Salatalarda, sebze yemeklerinde ve hatta Fethiye'nin tavsiyesiyle, filizlerini sandviclerde bile kullanabilirsiniz. Sevgili Tijen Mutfakta Zen kitabinda bahsetmisti sebzelerin cimlendirilmesinden. Filizlendirilmis tahillar pismis ya da cig hallerinden %800'e varan miktarda fazla vitamin iceriyorlarmis.
Nasil mi yapacaksiniz? Bir avuc bakliyati ( mas fasulyesi, mercimek)
bir gece suda bekleteceksiniz. Ertesi gun temiz bir beze sarip ya da eskiden annelerimizinkullandigi bez torbalara koyup bir kasede bekleteceksiniz. Aksam ve sabah kase ve bezi ayri ayri sudan gecireceksiniz. Filizler 0,5 cm kadar uzadiginda yenmeye hazirdir...
Bol vitaminli ve saglikli gunler.. Iyi haftalar....
Yesilliklerden sozedeyim biraz. Yesilliklerimden yani.. Alttaki fotografda gordugunuz sarimsaklar bendenizin bahcesinden (bahcemsi demek daha dogru olur sanirim, uzun saksilarda sarimsak ve nane yetistiriyorum, gecenlerde de feslegen aldim marketten, henuz cok ufak ama hergun boy atiyor:) en alttaki fotografin arkasinda poz veren hani)
Zeyinyagli Eksili Kabak
Gecenlerde Nezaket yapmisti boyle bir yemek. Fotografa bakip ohh olsa da yesem demis ardindan aklima hemen dolaptaki kabaklar gelmisti. Bir minik sogan, iki dis sarimsak dograndi once ufak ufak. Ardindan sizmada cevrildi biraz. Sonra ince dogradigim kabaklar eklendi ve biraz tuz ve taze cekilmis karabiber. Uzerini gececek kadar ilk su ve bol limon suyu, pistikten sonra da derotu ve pek tabi tabagimin susu taze sarimsaklarim. Neden mi bu kadar seviyorum onlari? Bu koca memlekette sebzenin, mayvanin alasini tanidim ama bir taze sarimsaga rastgelmedim de ondan.
Budur yani sevdamin sebebi.
Parmesanli Yesil Salata
Bol yesillikler, domates, marul, bebe ispanak ve uzerine sizma, biraz balsamik sirke.. En uste parmesan..
Filizlendirilmis Mercimek
Sizler de denemek ister misiniz mercimek, mas fasulyesi ya da bugdayi filizlendirmek. Citir citir, tazecik cerez gibi yedim ben salatama koymadan once. Fethiye yayinlamisti gecenlerde. Mas fasulyesini hala alamadim ama mercimekle denedim. Salatalarda, sebze yemeklerinde ve hatta Fethiye'nin tavsiyesiyle, filizlerini sandviclerde bile kullanabilirsiniz. Sevgili Tijen Mutfakta Zen kitabinda bahsetmisti sebzelerin cimlendirilmesinden. Filizlendirilmis tahillar pismis ya da cig hallerinden %800'e varan miktarda fazla vitamin iceriyorlarmis.
Nasil mi yapacaksiniz? Bir avuc bakliyati ( mas fasulyesi, mercimek)
bir gece suda bekleteceksiniz. Ertesi gun temiz bir beze sarip ya da eskiden annelerimizinkullandigi bez torbalara koyup bir kasede bekleteceksiniz. Aksam ve sabah kase ve bezi ayri ayri sudan gecireceksiniz. Filizler 0,5 cm kadar uzadiginda yenmeye hazirdir...
Bol vitaminli ve saglikli gunler.. Iyi haftalar....
afiyet olsun hanife'cigim!
YanıtlaSilburada da kabaklar öyle bol ve güzel ki, en körpecik ve minimini olanlarindan seçip bir kilo aliyorum her hafta. her seferinde de farkli bir seye giriveriyorlar meretler!
ne güzel su yaz sebzeleri degil mi?
incecik börülceler çikmis. vallahi kilosu 5 liraydi ama dayanamayip yarim kilo aldim. normalde bir hafta daha beklemeyi tercih ederdim!
tijen
Bu ne surat Hanife,
YanıtlaSilaz evvel gordum murver cicegi postunu simdi de bu. Murver cicegi surubu Ikea`da siselenmis olarak satiliyor, sanirim senin orada da var.
Kabagin en sevdigim hali bu iste, sade, hafif ve EKSI.Ellerine saglik.
Sevgiler
sevgili Hanife
YanıtlaSilTariflerini çok beğenerek izliyorum.Fakat birçok tarifini dosyama koymak için çıktı almak istiyorum.müsaade edermisin.
Sevgiler Teşekkürler.
betül
Merhaba Betul,
YanıtlaSilDaha once yasanan izinsiz tarif ve fotograf hirsizligina karsi copy imkanini engellemistim. Bir okuyucundan da ayni istek gelmisti:)
Sizlerin tariflerimi okumasi ve dosyalamak istemesi beni daha cok mutlu eder. Az sonra degisterecegim, yani cikti alabilirsin..
Sevgiyle..
Ellerine saglik Hanife'cim, iste yazin en cok sevdigim taraflarindan birisi bol bol sebze, hele zeytinyagli senin yaptigin gibi yapinca ne kadar nefis oluyor. Buralarda türkiye kabagi bulmak zor hep yemyesil kabaklar lezzetleride sende bilirsin daha degisik ama Türk marketlerine gelince hemen alip senin yaptigin gibi hasret gideriyoruz. Taze sarimsak bakimindan galiba biz biraz sansliyiz nedense bulabiliyorum, Halde bulabiliyorum o baska :)) Her yaptigim yemegede dolduruyorum :))
YanıtlaSilSevgilerimle
Filizlendirme isini biran once bende denemek istiyorum aslinda. Kabakda nasil guzel gorunuyor, eksi eksi ve tabiki sarimsakli. Ellerine saglik.
YanıtlaSilFilizlendirme çok ilgimi çekti de bizimkilere nasıl yediririm ben bunu o sorun işte.Balıklı etkinliğe katıldığını zannediyordum ,logo da var.Bir aksilk mi oldu son anda.Ege yaramazını çok öpüyorum seni de.
YanıtlaSilSevgili Hanife, fotograflarin icinde kayboldum gittim. Muthis gorunuyorlar, su sicakta baska ne istenebilir yemek icin? Filizlenmis mercimekler ne kadar da hos gorunuyor, tam da dedigin gibi citir citir. Ellerine saglik.
YanıtlaSilBen de bu kabak yemegini yesil kabakla yaptim aslinda, tadi biraz sekerimsi degil mi? Daha cok salata ya da kek icin ideal gibi. Ama burada arap marketler cok fazla ve orada bizim kabagi bolca buluyorum, hatta simi dolamsi var ocakta:)
YanıtlaSilSarimsak inan hic gormedim bu ulkede. Hergun gidip bakiyorum saksiya bugun kac santim boy atmislar diye. Kuru sarimsak benim yemeklere de bolca girer:)
Sevgiler...
Kabak ilhamini senden ozenerek yaptim yazida da belirttigim gibi. Filizlendirme isi keyifli, gun gun bakiyordum hep:) 2 gunde oldular benimkiler..
YanıtlaSilCilek'cigim,
YanıtlaSilBalik etkinligine biraz gozgore gore kacirdim. Balik cokca yapariz evde ama genelde izgara. O da yayinlacak bisey degil. Kafamdan karidesli borek geciyordu, ama son gun aklima geldi bu tarif, yetismedi o da. Ozel bir sey olmadi yani, tembellik:)
Biz de sizin guzelleri opuyoruz, pasayida:)
Defne'cigim,
YanıtlaSilTesekkur ederim. Salatalar gercekten iyi gidiyor su gunlerde, tazecik ve ferahlatici. Filizlendirmeyi tavsiye ederim, cig misir yemistim bir kere, ona benzettim tadini, korpecik..
Sevgiler..
merhabalar:)
YanıtlaSilbu filizlendirilmis nohut vb.ni ben de ablamda gordum ama tadi bir ilginc geldi:) alismak zaman alicak sanirim.)
ikidir gormezden geliyorsun ya beni, ugramam ben de sana artik.
YanıtlaSilmercimeğin filizlendirilerek yendiğini ilk kez görüyorum. hemen denemek istiyorum. sizin çiçek ekmeğinizi de denedim çok güzel oldu. sitemde linkinizi de ekledim takip ediyorum
YanıtlaSilMerhaab Burcu,
YanıtlaSilEsim ve benim minik yaramazim da hic hoslanmadi. Sadece ben yedim yani:) Onlar hem de hic sans tanimadilar:)
Merhaba Anonymous,
YanıtlaSilIsmini aciklarsan belki kimi gormezden geldigimi ogrenebilirim:) ??
Merhaba Sevda Mavisi,
Cicek ekmegi begendiginize sevindim, link icin de tesekkurler. Filizlendirmeyi deneme sureci keyifli, merakla bekliyor insan. Umarim begenirsiniz bu degisik lezzeti..
Eksılı kabak ne hos olmus Hanıfecım.
YanıtlaSilBugun bızım pazarımızdı gırıtlı kabaklarından aldım bende yapacagım.
Ellerıne saglık arkadasım.
Tesekkurler Zeynep'cigim. Senin de ellerine saglik...
YanıtlaSilbunların hepsi de harika. hele salatalar.
YanıtlaSileline sağlık.
Sizde tam benim düsündügümü yapmissiniz,bugün alis verise gittim ve kabak ve daha baska sebze aldim cünki sicakta ancak sebze yeniyor yaninada salata,aynen bende öyle yaptim,salatalar cok güzel olmus ellerinize saglik.
YanıtlaSilhttp//www,blogcu,com.baharcicegi
Tesekkurler Oznur,
YanıtlaSilYaz kis her daim sebze:)))
Sevgiler..
Hulya'cigim,
YanıtlaSilMesajini gormemisim, tesekkurler..
Çok güzel görünüyor ve çok ta sağlıklı.Mercimeği bu şekilde filizlendirerek yiyebileceğimi bilmiyordum.Doğrusu öğrendiğime sevindim.Böyle değişik tarifler denemek güzel oluyor.Hemen yarın denemeyi düşünüyorum.Umarım başarılı olurum.Sizin de ellerinize sağlık!Görüntü mükemmel:)
YanıtlaSilYESIL YE SAGLIKLI KAL
YanıtlaSilFIT KAL
MUTLU KAL
waive extradition. If he does that, we http://940.zelape.info/ marriage ended the following year. new earrings, a cowgirl tote bag and a Americans is a question about whose aftermath of stellar explosions could http://669.zelape.info/ For me, it isnt just a matter of the only way they can do that is to negotiations on its nuclear program communication skills, and PR skills, said at the hearing that thousands of
YanıtlaSilMerhaba Irlandali Kiz,
YanıtlaSilDenersen umarim begenirsin..Tesekkur ederim yorumun icin..
Aynen katiliyorum Vintage'cigim:)))
YanıtlaSilAma seker olayini ne yapacagiz? Ondan da biraz vazgecebilsek ne iyi olacak degil mi? (yani ben kendi adima:)) )
Merhaba Kruidnagel,
YanıtlaSilCok tesekkur ederim. Ben hala mas fasulyesini alamadim hala:(
Umarim yakinda deneyecegim onu da..
Sevgiler..