Kaymak Tadinda bir Bayram ve Yeni Yil
Tarifler dosayada o kadar cok birikti ki. Ben yayinlamaya vakit bulamiyorum, yani bilgisayar basina gecip yazacak vakit bulamiyorum. Ege'den sira gelmiyor hatta..
Bu kaymagi deneyeli haftalar oldu aslinda, nasip bayram ve yeni yil mesajiyla yayinlamakmis..
Kaymak tadinda bir bayram ve yeni yil diliyorum hepimize...
Mutlu, saglikli, basarili bir yil diliyorum, umut dolu, uzuntulerin olmadigi, yuzumuzden gulucuklerin eksik olmadigi bir yil...
Sevgilerimle....
Gecen sene bu tarifin icinde kaymaktan bahsetmistim. Baska arkadaslarda cesitli yontemler denedi kaymakla ilgili.. Fethiye'nin verdigi bu tarif benimkiyle temelde ayniydi ama pisirme sekilleri farkliydi. Oradaki yorumlardan birinde sutu birkac kez kaynatarak uzerine biriken kaymagin alinmasi ile basarili sonuclar alinacagindan bahsedilmisti hatta. Ben de bundan yola cikarak bu tarifi denedim.. Ilk verdigim tarife nazaran daha guzel oldu, daha cok kaymak tadindaydi ve hissedilen yag miktari oldukca azdi..
Bunun icin 2 lt sutun icine yarim litre krema (%35, heavy cream) ekledim. Kisik ateste ve karistirarak kaynattim. Yerinde soguttum ve iyice soguduktan sonra dolaba kaldirdim. Birkac saat sonra cok sarsmadan cikarip uzerinde biriken kaymagi aldim. Bu islemi 4 kere tekrarladim. En son kaynattigimda gece boyunca dolapta beklettim. Sonunda sut yaridan daha fazla azalmisti, 350 -400 gr kadar kaymak elde ettim. Kalan sutle harika bir puding yaptim..
Pastorize edilmemis sut bulabiyorsaniz onunla daha basarili sonuc elde edilebilir belki, o zaman kremaya hic gerek kalmaz hatta.
Zamani olanlara tavsiye ederim..
Bu kaymagi deneyeli haftalar oldu aslinda, nasip bayram ve yeni yil mesajiyla yayinlamakmis..
Kaymak tadinda bir bayram ve yeni yil diliyorum hepimize...
Mutlu, saglikli, basarili bir yil diliyorum, umut dolu, uzuntulerin olmadigi, yuzumuzden gulucuklerin eksik olmadigi bir yil...
Sevgilerimle....
Gecen sene bu tarifin icinde kaymaktan bahsetmistim. Baska arkadaslarda cesitli yontemler denedi kaymakla ilgili.. Fethiye'nin verdigi bu tarif benimkiyle temelde ayniydi ama pisirme sekilleri farkliydi. Oradaki yorumlardan birinde sutu birkac kez kaynatarak uzerine biriken kaymagin alinmasi ile basarili sonuclar alinacagindan bahsedilmisti hatta. Ben de bundan yola cikarak bu tarifi denedim.. Ilk verdigim tarife nazaran daha guzel oldu, daha cok kaymak tadindaydi ve hissedilen yag miktari oldukca azdi..
Bunun icin 2 lt sutun icine yarim litre krema (%35, heavy cream) ekledim. Kisik ateste ve karistirarak kaynattim. Yerinde soguttum ve iyice soguduktan sonra dolaba kaldirdim. Birkac saat sonra cok sarsmadan cikarip uzerinde biriken kaymagi aldim. Bu islemi 4 kere tekrarladim. En son kaynattigimda gece boyunca dolapta beklettim. Sonunda sut yaridan daha fazla azalmisti, 350 -400 gr kadar kaymak elde ettim. Kalan sutle harika bir puding yaptim..
Pastorize edilmemis sut bulabiyorsaniz onunla daha basarili sonuc elde edilebilir belki, o zaman kremaya hic gerek kalmaz hatta.
Zamani olanlara tavsiye ederim..
Hanife'ciğim,
YanıtlaSilSenin ve ailenin bayramını kutluyor, 2007'nin sana ve ailene mutluluklar getirmesini diliyorum. Sevgilerimle, Pınar
Yeni yiliniz ve Bayraminiz kutlu olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
HANIFECIGIM,BAYRAMINIZ KUTLU,YENI YILINIZ UMUTLU OLSUN.HEPINIZI COK OPUYORUM.
YanıtlaSilHanifecigim,
YanıtlaSilBayraminizi Kutlar, Yeni Yilda tum isteklerinizin gerceklesmesini dilerim. Daha nice nice guzel bayram sofralarina:)
Sevgiyle kal,
Pinar, Tuhve, Sher ve Binnur,
YanıtlaSilCok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin..
Sevgilerimle..
Mutlu bir yıl geçirmeni diliyorum hanifeciğim.
YanıtlaSilCok sagol Meltem..
YanıtlaSilMerhaba Hanife,
YanıtlaSilKaymak tarifinde her 4 keresinde mi kaynatip , sogutup dolapta beklettip her seferinde mi kaymagi aldin uzerinden. Nurasini anlayamadim. Bilgi verirsen sevinirim.
Ebru
Merhaba Ebru,
YanıtlaSilEvet, 4 sefer yaptim bu islemi. Once kaynattim, yerinde hic kimildatmadan sogutup buzdolabina aldim, fazla kipirdatmamaya ozen gosetererek, sogtup, kaymagi siyirdim. Boylece 1 tam gun ve gece surdu bu islem.
Umarim sonuctan memnun kalirsin.
Benim denemelerim icinde en sevdigim tarif bu olmustu..