Mercimek Corbasi
Kis geldi, sene bitiyor hatta ama benbu yil hic corba tarifi vermemisim.. Oyas kicin soframizi en cok dolduran yiyecek, corbalar..
Disarisi buz gibi soguk, eve gelmissiniz, karniniz ac.. Mutfakta dumani tuten mis gibi bir corbadan daha iyi ne olabilir?
Mercimek corbasi soframizin en sevileni neredeyse. Benim tercihim daha cok annemin tarhanasi ama mercimek evin diger uyeleri tarafindan daha cok tercih ediliyor.
Bu yuzden bolca soframizda yer aliyor..
Malzemeler;
- 1 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 adet sogan, ince dogranmis
- 1 kucuk havuc, kucuk dogranmis
- 1 dis sarimsak
- 1 adet patates, kucuk dogranmis
- 1/2 yemek kasigi biber ve domates salcasi (herbirinden)
- 2 yemek kasigi siviyag
- 1-1,5 lt tavuk veya et suyu
- 1 tatli kasigi nane
- 1/2 tatli kasigi feslegen
- tuz ve karabiber
- 1,5 yemek kasigi kadar tereyag (arzu edilirse)
Yapilisi;
- Sogan, havuc ve sarimsagi yagda yumusayana dek kavurun. Salca ilave edin.
- Patatesi ve yikanmis ve suyu suzulmus mercimegi ilave edin, karistirin.
- Tuzu ve biberi ekleyip orta ateste mercimek eriyene dek pisirin.
- Atesten alip ince tel suzgecten ya da el blenderindan gecirin.
- Arzu ederseniz kucuk bir tavada tereyagini eritip 1-2 dk kadar nane ve feslegeni kavurup sicak corbaya ekleyebilirsiniz ki cok leziz oluyor bu sekilde:)
Ben genelde, suzdukten sonra corbanin uzerine ekliyorum nane ve feslegeni..
Feslegeni son denemelerimde kullanmaya basladim, hos bir aroma verdi, deneyin derim....
Afiyetle...
Disarisi buz gibi soguk, eve gelmissiniz, karniniz ac.. Mutfakta dumani tuten mis gibi bir corbadan daha iyi ne olabilir?
Mercimek corbasi soframizin en sevileni neredeyse. Benim tercihim daha cok annemin tarhanasi ama mercimek evin diger uyeleri tarafindan daha cok tercih ediliyor.
Bu yuzden bolca soframizda yer aliyor..
Malzemeler;
- 1 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 adet sogan, ince dogranmis
- 1 kucuk havuc, kucuk dogranmis
- 1 dis sarimsak
- 1 adet patates, kucuk dogranmis
- 1/2 yemek kasigi biber ve domates salcasi (herbirinden)
- 2 yemek kasigi siviyag
- 1-1,5 lt tavuk veya et suyu
- 1 tatli kasigi nane
- 1/2 tatli kasigi feslegen
- tuz ve karabiber
- 1,5 yemek kasigi kadar tereyag (arzu edilirse)
Yapilisi;
- Sogan, havuc ve sarimsagi yagda yumusayana dek kavurun. Salca ilave edin.
- Patatesi ve yikanmis ve suyu suzulmus mercimegi ilave edin, karistirin.
- Tuzu ve biberi ekleyip orta ateste mercimek eriyene dek pisirin.
- Atesten alip ince tel suzgecten ya da el blenderindan gecirin.
- Arzu ederseniz kucuk bir tavada tereyagini eritip 1-2 dk kadar nane ve feslegeni kavurup sicak corbaya ekleyebilirsiniz ki cok leziz oluyor bu sekilde:)
Ben genelde, suzdukten sonra corbanin uzerine ekliyorum nane ve feslegeni..
Feslegeni son denemelerimde kullanmaya basladim, hos bir aroma verdi, deneyin derim....
Afiyetle...
Şu an o kadar hastayım ki şu çorba burada olsaydı diye içimden geçirdim. Öğlen kesinlikle güzel bir çorba bulup içmeliyim:-) Ellerine sağlık
YanıtlaSilAh canim cok gecmis olsun... Keske imkanimiz olsa corba yapip getirsem sana:) Hani yakin olsak..
YanıtlaSilBol bol sivi al, C vitamini ve guzelce dinlen.. Kisa zamanda iyilesirsin umarim..
Sevgiler.
Hanife'ciğim bana da yapar mısın tatlım?? Yanında o iştah açıcından da olsun ama (ekmekten)..)))
YanıtlaSilEllerine sağlık çok nefis her ikiside ben tadına bakmadan bayıldım inan.Afiyetler olsun canım..Mutlu günler ve güzel yarım kalan bir hafta ve sonu diliyorum..
Sevginiz bol bol olsun..
Hanifeciğim eşimin favorisi mercimek çorbası, 'her gün yapsan içerim' diyor:) Ellerine sağlık. Ben de dün tarhana yapmıştım, annelerin tarhanası da güzel oluyor değil mi? Sevgilerimle.
YanıtlaSilSeve seve Gul:)) Ekmek cok lezzetli gercekten, tavsiye ederim..
YanıtlaSilIyi haftalar diliyorum sana..
Behiye'cigim,
Tarhana belirttigim gibi benim de favorim gercekten..
Ben de fesleğeni bir çok yemeğe ve salataya kullanmaya başladım, ama en çok salatalardaki lezzetini sevdim, hımmmm!!! bunu denemeliyim.
YanıtlaSilBen feslegeni et yemeklerine de cok yakistiriyorum Kuzine. Yeni yeni mutfagima girdi benim de ama cogu tarifte kullaniyorum..
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilben hanifenin tarifleri sitesine neredeyse hergün ziyaret ediyorum, cok ta begteniyorum.Ben siteni kendi sayfama link olarak ekledim.Fakat dün bir yazi dikkatimi cekti, izin alinmadan eklenemiyormus galiba,e bende ekledim:)
Bir sakincasi varsa silebilirim.Daha önce sordum galiba ama hanig sayfaya yazdigimi unuttum.Ellerine saglik güzel tariflerin icin.
Tesekkurler Yaren. Ben uzun suredir netden uzak kaldigimdan cevap veremedim.
YanıtlaSilLinkimi verdigin icin cok tesekkur ederim. Ben de yakinda siteyi gundeclleyip seni de linklerime eklerim..
Sevgiler..