Soya Fasulyeli Salata
Turkiye'ye geleli neredeyse 1 ay olacak. İnternet erisimim cok fazla olmadıgı icin su ana kadar bır mesaj yazamadım.
Yedigim, ıctıgım, yeni denedigim tariflerin fotograflarını cekiyorum ve guzel tarifler ediniyorum ama bunları ne zaman yayınlayabilirim bilemiyorum.. En azından guzel tarifler gelecek diye mujdeliyorum, yeniden gorusene dek...
İstanbul'dan ilk merhaba yazımı soyalı haberlerle veriyorum.
Bunlar %100 dogal soya fasulyeleri. Ahmet Bey'den daha once bir yazı da bahsetmistim sizlere. Kendisi bu ise gonulden emek vermis bir kisi. Uzun yıllardır Adana'da soya fasulyesinin degisik turlerini deniyor ve yer bademini (chufa) Turk ciftcilere tanıtmaya calısıyor. Daha once soyayla ilgili sitemde yayınladıgım yazısını buradan okuyabilirsiniz. Turkiye'ye gelince de soya fasulyesinden siparis verdim. Sagolsun kendisi yer bademinden de tatmamız icin gondermis. Ceviz gibi tadı olan oldukca saglıklı bir yemis yer bademi. Cerez gibi ya da ogotulurek tatlılarda kullanılabiliyor.
Paket geldigi gun, ilk is soyadan hemen bir salata yapıp bizimkilere tatdırdım. Annem ve babamın da cok hosuna gitti. Her turlu salatalara bir avuc ekleyip hemen her gun tukettik. Eger siz de bu urunlerden almak isterseniz kendisinin posta adresini sizlere verebilirim.
Yedigim, ıctıgım, yeni denedigim tariflerin fotograflarını cekiyorum ve guzel tarifler ediniyorum ama bunları ne zaman yayınlayabilirim bilemiyorum.. En azından guzel tarifler gelecek diye mujdeliyorum, yeniden gorusene dek...
İstanbul'dan ilk merhaba yazımı soyalı haberlerle veriyorum.
Bunlar %100 dogal soya fasulyeleri. Ahmet Bey'den daha once bir yazı da bahsetmistim sizlere. Kendisi bu ise gonulden emek vermis bir kisi. Uzun yıllardır Adana'da soya fasulyesinin degisik turlerini deniyor ve yer bademini (chufa) Turk ciftcilere tanıtmaya calısıyor. Daha once soyayla ilgili sitemde yayınladıgım yazısını buradan okuyabilirsiniz. Turkiye'ye gelince de soya fasulyesinden siparis verdim. Sagolsun kendisi yer bademinden de tatmamız icin gondermis. Ceviz gibi tadı olan oldukca saglıklı bir yemis yer bademi. Cerez gibi ya da ogotulurek tatlılarda kullanılabiliyor.
Paket geldigi gun, ilk is soyadan hemen bir salata yapıp bizimkilere tatdırdım. Annem ve babamın da cok hosuna gitti. Her turlu salatalara bir avuc ekleyip hemen her gun tukettik. Eger siz de bu urunlerden almak isterseniz kendisinin posta adresini sizlere verebilirim.
Yer bademi
Türkiye'den ilk resim iste böyle nefis bir salata olur. Üstelik cok ta faydali, ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgiler
Sevgili Hanife,
YanıtlaSilİstanbul'dan böyle güzel bir tarfile bizlere merhaba demen çok güzel oldu canım.Bende sitene ara ara bakıp acaba nasıldır,neler yapıyordur diye düşünmüyor değildim..İyi ve mutlu olmana çok sevindim.
Sevgilerimle,
Gül/d.tadı
Hanife'ciğim,
YanıtlaSilGünlerin güzel ve dolu dolu geçiyor anlaşılan. Ne güzelll. Herşey gönlünce güzel olsun. Soya fasulyesi ben de paketlerde alıyorum ama sanırım senin bahsettiklerin daha sağlıklısı. Ellerine sağlık ve de afiyetler olsun:)
Merhaba Hanife hanım,
YanıtlaSilSoyacıklarımı böyle güzel bir resimde, salataya çeşni katarken görmek hoşuma gitti. Umarım bundan sonra da başka güzel tariflere konu mankenliği yaparlar.
Sizin için bir miktar soya ayırdım. Aşırı sıcaktan etkilenip bozulmazlarsa o zamana kadar, belki yerbademinden de biraz ayırırım.
Sitenizdeki yazıyı okuyarak, güven içinde tüketebilecekleri sağlıklı soyayı, üstelik piyasadan da çok daha ucuza almak isteyen hanimlar olursa onlara da yardımcı olmaya çalışırım. Ama önceki mesajlarda da belirttiğim gibi geçen yılın ürünü bitmek üzere. Neyseki eylül-ekim aylarında yeni ürünümüzü hasat edeceğiz. O zaman her isteyenin talebini karşılamak mümkün olabilir.
Bu sıralar soyanın yeni bir kullanım alanı üzerinde daha çalışıyorum. Tijen hanım da geçenlerde sitesindeki bir yazısında aynı konudan bahsetmişti. Yurt dışından sonra İstanbul'daki bazı lüks otellerde de moda olmaya başlayan bu yeni soya ürünü "Edamame" denilen; yeşil baklalı halde toplanan soyaların tuzlu suda haşlanıp, sohbet arasında çerez gibi yenme şekli. Yeşil halde toplama olunca fazla bekletme şansı olmayacaktır belki ama yine de ilginç bir tüketim şekli olsa gerek. Ama bu ancak agustos ayında mümkün olabilir, çünkü soyanın baklalarının dolması temmuz sonu-agustos ortası dönemde olabiliyor.
Yolladığım nottaki kuru fasulye benzeri yemek tarifini ise özellikle denemenizi isterim. Ete de gerek duymayabilirsiniz belki. İri tohumlardan kaldıysa eğer, bu tarifi bir kez deneyin isterseniz.
Adana'da görüşebilmek dileğiyle, selamlar.
Ahmet Nedim Nazlıcan
Güzel bir hafta sonu dilerim.
YanıtlaSilSevgiler.
elerıne saglık canım ızmırden segıler
YanıtlaSilMerhaba Blogunuz cok güzel... Tüm Hanimlarimizi www.Hanimlar.de.vu Adresine Bekliyoruz tabiki sizide.. Devam Dagitirseniz Seviniriz.. Hoscakalin.
YanıtlaSilmerhaba Hanife
YanıtlaSilpek sağlıklı bir salata yapmışsın ellerine sağlık.
sevgilerimle...
Çok güzel ve sağlıklı bir hafta sonu diliyorum.
YanıtlaSilSevgilerle…
merhabalar
YanıtlaSilsoyayı ben de makaetlerden temin ederek sıkça kullanıyorum.Ahmet bey den almak sanırım daha uygun.Fakat acaba bunun için adanaya gitmek gerkir mi?
sevgiler
Merhaba Pelin hanim,
YanıtlaSilTabii ki Adana'ya gelmeniz gerekmez. annazlican@yahoo.com adresinden bana ulasip, istediginiz miktari ve adresinizi iletirseniz, size de bir miktar soya yollarim. Begenirseniz, 2 ay sonra cikacak yeni urunden daha fazla alirsiniz. Selamlar.
Ahmet Nedim Nazlican
Hanife'ciğim,
YanıtlaSilAhmet beyi tanıdığını bilmiyordum. Ne güzel olmuş. Harika bir dost, iflah bilmez bir araştırmacı ve çalışkan bir mühendistir kendisi. Soya ve yerbademine verdiği emek öyle çok ki! Beğendiniz mi siz de yerbademini? Ben çok severek yiyorum doğrusu.
Tijen