Tatlı Hanife'ciğim,sen ödüllerin en güzellerini hak ediyorsun..Bakma sanalda bunların dışına çıkamıyoruz.Gönül çok şeyler ister ama olmuyor ki..!
Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum..
Aşağıdaki kek çok nefis görünüyor..Burada satılan fil dişi kuvertürleri pastalara,kurabiyelere kullandığımda bir koku oluyor ve bu hemen hemen herkesi rahatsız ediyor..Onun için yapamıyorum bu tür kekleri..Ellerien sağlık canım..
Tesekkurler Gul'cugum, Sen de oyle tatli solu akadasim..
Kuvertir cikolata hic kullanmadim daha once, nasil bir koku veriyor ki? Benim aldiklarim minik, dugme gibi olanlardan. Neyse canim, zaten sensin asil kek uzmani. Muhtesem keklerin o kadar nefis gorunuyorlar ki.. Ben de sana sevgilerimi gonderiyorum...
Pancar Tursulu Karnabahar Salatasi Yasadigim ulkede bu tur sebzelerin cig halleri pismis sekline gore daha cok tuketiliyor. Adamlarin gercek bir yemek kulturleri yok ama sebze ve meyva konusunda bilincli olanlari hakkini gercekten veriyorlar. Bircok sebzeyi cig tuketmek iclerindeki vitaminleri oldurmeden almamizi sagliyor. Bazilarininsa gercekten pismesi gerekiyor, mantar gibi mesela. Karnabahar benim de cig olarak tuketmekten hoslandigim bir sebze. Yaninda illa sos olmadan bile yerim, ama sarimsakli ve naneli yogurt favorim tabi. Ya da cok fazla haslamadan yaptigim salatalar da esim tarafindan bile yenebiliyor. Bu salatada son kesfettiklerimden. Televizyonda bolca gordugum pancarli salatalari ben de bir deneyeyim dedim, ama onlarin yaptigi gibi seker ve tuzla firinda pisirmek yerine dolabimda kisin her zaman bulundurdugum pancar tursumla yaptim salatayi. Malzeme oranlari zevkinize kalmis. Ben bu kez 1/4 bas karnabahar, 1 su bardagi dolusu kup kesilmis pancar tursusu, 3 adet yesil sog...
Fotoğraf makinasındaki son kayıtları hala ekleyemedim. Bunun sıkıntısıyla gezinirken daha önce tarifini yayınlamadığım, annemin gününde yaptığım ve tarifi için söze verdiğim salata aklıma geldi. Bu boşlukta bari aradan çıksın dedim. Yoksa tamamen unutup gideceğim.. Bu salatada yoğurt miktarı mayanoze göre daha fazla olduğu için daha hafif ve lezzetli bana göre. Sadece mayonez kullanılan salatalar çok ağır ve yağlı geliyor bana. O yüzden bunu yapmayı herzaman daha çok tercih ediyorum.. Buyrun tarif; Malzemeler; - 6-7 adet orta boy patates - 3 adet salatalık - 2 adet havuç - 4-5 yemek kaşığı yoğurt - 2 yemek kaşığı mayanoz - 1/2 demet dereotu - 1 fincan kadar doğranmış kornişon turşusu (isteğe bağlı) - 1/2 fincan zeytinyağı - tuz Yapılışı; - Patatesleri iyice yıkayın ve yumuşayana kadar haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup minik minik doğrayın. - Salatalıkların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Suyunu süzmek için avucunuzla iyice sıkın ve patateslere ekleyin....
Bu tarif yillar oncesine ait, ancak hesabi bugun duzelttigim icin tarih ne yazik ki bugune degisti. Uzun zaman sonra verecegim ilk tarif kayinvalideme ait. Ismini kendisi soyledi ama bildigim yuvalama pirincle olup, harcina kiyma konuldugundan ismi konusunda biraz tereddut ettim. Bilmiyorum bulgurla olaninin ayrica bir ismi var mi? Benim yapacagim ya da goze alip yapabilecegim bir yemek degil acikcasi. Hani birkac dost, akraba bir araya gelinir, oturulup sohbet esliginde hazirlanir falan, o zaman olur, yoksa tek basima kalkamam boyle bir yemegin altindan. Ama yeme konusunda bir sey diyemem elbet, bu durumda parmagim hep havadadir.... Her Turkiye tatilimizde oldugu gibi bu seferkinde de, ikramlar harikaydi. Tarifleri zamanla sizlerle paylasacagim. Tavuklu ve bulgurlu yuvalama corbasi da oldukca lezzetli bir corba, ustelik oldukca doyurucu. Yukarda yazdiklarima kulak asmayip, az olcuyle hazirlanirsa pekala yapilabilecek bir yemekmis aslinda, onu kayinvalideme yardim ederken anladim. ...
Tatlı Hanife'ciğim,sen ödüllerin en güzellerini hak ediyorsun..Bakma sanalda bunların dışına çıkamıyoruz.Gönül çok şeyler ister ama olmuyor ki..!
YanıtlaSilKocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum..
Aşağıdaki kek çok nefis görünüyor..Burada satılan fil dişi kuvertürleri pastalara,kurabiyelere kullandığımda bir koku oluyor ve bu hemen hemen herkesi rahatsız ediyor..Onun için yapamıyorum bu tür kekleri..Ellerien sağlık canım..
Tesekkurler Gul'cugum,
YanıtlaSilSen de oyle tatli solu akadasim..
Kuvertir cikolata hic kullanmadim daha once, nasil bir koku veriyor ki? Benim aldiklarim minik, dugme gibi olanlardan.
Neyse canim, zaten sensin asil kek uzmani. Muhtesem keklerin o kadar nefis gorunuyorlar ki..
Ben de sana sevgilerimi gonderiyorum...
Güzel bir bayram dilegi ile Berlinden sevgiler
YanıtlaSilCok tesekkurler Serap.
YanıtlaSilbence süper bir tarif olmuş eLLerinizé sağlık...
YanıtlaSil