Kayıtlar

Mayıs, 2005 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Yesil Salata

Resim
Arkadaslar merhaba.. Bu fotografı son gün gitmeden önce yükledim ama yayınlamayacaktım güya:) Yükleyip bırakmışım, hem de iki satır yazmadan. Neyse affınıza sığınıyorum artık.. Artık İstanbul'dayım. Cok şükür. Ama yolculuğu sormayın. Bittik:)) Ege'nin fotoğrafları var sevgilim yeğenim Yağmur'la. Ah nasıl tatlı. Teyje ve Ege diyor habire.. Yedim yedim.. Ne şeker ne lokum.. Fotoğraflar yakında. Hele bir geleyim kendime.. Hepinize bol güneşli günler, ılık İstanbul sabahından....

Davet 4

Resim
Bu sefer ki davet yazımı bu meyva görüntüleri ile yayınlamak istedim.. Daha sıcak olsun diye. Biraz taze bahar meyvası almaz mıydınız??? Merhaba Sevgili Arkadaşlar.. Biliyorsunuz yolculuğuma iki gün kaldı. Son hazırlıklar, koşturmalar devam ediyor. Buluşmamızla ilgili son gelişmeleri aktaracağım bu yazıda.. Sanırım görüşler çoğunluk olarak Çengelköy Çınaraltı Kahvesi'nde ağırlık kazandı. Sabah saatlerinde bir buluşma olursa, hem kahvaltı gibi olur diyoruz hem de trafik ve park sorunu çok yaşanmaz. Arzu eden arkadaşlar kendi hazırladıkları ikramlikları getirmeleri fikri için çok konuşulmadı, ama bu kahvenin o yönde bir sıkıntısı yok. İstediğiniz şeyleri getirip oradan alacağınız içecekle yiyebiliyorsunuz. Ya da basit ızgara balık ve sandviç çeşitleri zaten var. Benim görüşüm bizlerin hazırlayıp getirmesi yönünde, bilmem siz dostlar ne düşünürsünüz? Tarih için 3 ya da 10 Temmuz diyoruz. Mesajlarınızı buradan ya da sağda 'Bana Ulaşın' yazısına tıklyarak ulaştırabilirsiniz. O t

Sütlaç

Resim
Giderayak yine buraya birşeyler ekleyeyim dedim. Geçen gün alışveriş yaparken bolca süt aldım. (burada 4 lt. lik poşetlerde satılıyor. Ondan almıştım). Ertesi gün ailecek gezmeden gelirken yine markete uğradık eksikler için, ben bir önceki gün aldığım sütü unutup yine aldım. Eve geldim bir dünya süt:)) Yol telaşından, hazırlıklardan kafam o kadar dağınık ki. Herşeyi unutuyorum. Yoğurdu da yeni mayalamıştım. Bende en azından bir kısmını sütlaç yaparak değerlendirdim.. Malzemeler; - 1.250 ml süt - 1 su bardağı pirinç(orta boy su bardağı) - 3 su bardağı su - 1 1/4 su bardağı şeker Yapılışı; - Pirinci bol suyla yıkayın ve derin bir tencerede 3 su bardağı suyla haşlayın. - Pirinçler iyice yumuşayınca soğuk sütü ekleyin. - Kısık ateşte sütün kıvamı hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırrarak pişirin. - Pişmeye yakın şekeri ekleyin. - Birkaç dakika daha kaynatıp kaselere boşaltın. Afiyet Olsun..

Balıkçıda & Izgara Çipura

Resim
Bugun balıkcıya gittik. Çupra (yoksa Çipura mı olmalı) almaya. Gözlere şenlik. Burunlaraysa artık mandal mı gerek yoksa benim gibi o kokuyu bile arada sevenlerden misiniz bilmem ama, insan neye bakacağını şaşırıyor. Yukarıdaki balıklar kurutulmuş. Bir yemek programında görmüştüm. Haşlayarak yumuşatmış ve kremalı bir yemek yapmıştı ama ben hiç denemedim. Balık ve deniz ürünleri deyince benim için akan sular durur. Buradaki balıklardan tercihim red snapper ve vatoz kanadı. Vatoz kanadını klasik umlu yağda kızaratark yappıypruz ve nefis oluyor. Mutlaka tavsiye ederim. Digğiri ise ızgara ya da tavada güzel bence. Red Snapper yukardaki fotoğrafda kırmızı rengde olan. Alttaki yengeçde kalem kıran cinslerden hani... Çipura çok lezzetli ve tazeydi. Fırın ızgarasında pişirdi eşim.Yanına da bol yeşil salata ve roka... Afiyetle.....

Dilber Dudagı

Resim
İstanbul'a gelmeden once son bir kez kocacgımı sevindirip ona soyle bol sebrtli bir tatlı yapayım dedim. Kendisi sutlu tatlılari, pastaları, brownileri falan tatlıdan saymaz. Yer ama tatlıdan saymaz iste... 'Soyle bol serbetli, yerken serbeti agzına dolacak' der tatlısını tanımlarken:)) Bu kez de hic denemedigim bu tarifi yaptım ve cok guzel oldular. Tarif sofra dergisine ait. Tarifde gecen 250 gr margarini hic kullanmadım. Olculeri yarıya indirdim ve sadece 1 yemek kasıgı kadar tereyag ekledim.. Ben size asıl tarif olculerini veriyorum ve yarı olcuyle 1 buyuk tepsi tatlı elde ettim... Malzemeler - 2 adet yumurta - 3 corba kasıgı yogurt - 250 gr margarin (sadece 1 yemek kasıgı tereyag kulandım) - 1 su bardagı zeytinyagı - 1 corba kasıgı karbonat - 250 gr ceviz - 1 kilo kadar un (ben yarım olcude 500 gr dan daha az kullandım) Serbeti; - 2.5 su bardagı sekeri, uzerini 1 parmak gececek kadar suyla kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dk bekleyin. 1/2 limon suyunu sıkı

Pita Pizza

Resim
Ekmekle yapilan pizalarda sinir tanimiyorum:)) Bu kacinci tarif oldu bilmiyorum. Siz saydiniz mi?? Neyse, kahvalti icin ya da habersiz gelen misafirlerinize cayin yaninda ikram edebileceginiz bir lezzet.. Pita ekmegi burada pek yaygin. Her ne kadar biz ekmegimizi ekmek makinamizda pisirmeyi tercih etsek de arada aliyorum pita ekmegini.. Arasina peynir, domates, zeytin vb caniniz ne isterse koyup durum yaptinizmi cok lezzetli olur. Bu pizza icin; bir tatlı kaşığı biber salcasını (ben cok seviyorum biber salcasını, o yuzden bol kullanıyorum.) biraz kekik, kuru nae, tuz ve biberle karıstırıp pitanın uzerine kasıkla dagıtıyorum. Mis kokulu bahar domateslerini ufak ufak dilimleyip uzerine serpiyorum. Biraz beyaz peynir, zeytin, maydanoz, biraz cheddar rendesi ve daha canınınız ne isterse.. Fırının ızgara kırmında 5-10 dk hazır oluyor. Ben bol sebzeli yapıyorum. Sosis, salam da ekleyebilirsiniz ama benim tercihim her zaman sebzeli:)) Daha sonra afiyetle yiyorsunuz.........

Davet 3

Merhaba Sevgili Arkadaslar..... Buluşma yeri ile ilgili şu ana kadar 3 tane öneri geldi bana.. Bunları size bu mesajla bildirmek istedim.. Fenerbahçe- Eski piramitin oldugu yerdeki acık büfe pastane (Romantica) İTÜ tesisleri (brunch) Çengelköy- Çınaraltı kahvesi (buraya kendi yaptıklarımızı getirip orada yeme sansımız var) Tarih olarak TEMMUZ 3 pazar günü birçok arkadaşımıza uyuyor, özellikle hafta sonu oldugu için.. Görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.....................

Ölçüler

Tariflerin çoğunda geçen cup, yemek kaşığı ölçüleri, eğer elimizde ölçü aletlerimiz yoksa çoğumuzun aklını karıştırıyor. Mesela sizlere yardımcı olması açısından bazen tariflerde 1 cup(kap) için 1 büyük su bardağı diye yazdığım oluyor. Ama bu bile yetmeyebilir coğu kez. İnternetde bir sitede bulduğum bazı ana ölçüleri sizin için buraya çevirdim. Ayrıca asıl adres de burada . Sıvı Ölçüleri; Cup=Kap teaspoon= bizim kullandığımız tatlı kaşığı ölçüsü tablespoon=yemek kasşığı 1 cup - 237 ml. - 16 yemek kaşığı 2 cup - 473 ml. 1 tatlı kaşığı - 5 gr. - yaklasık 5 ml. 1 yemek kaşığı - 15 gr. - 15 ml. - 3 cay kaşığı 2 yemek kaşığı - 30 gr. - 29.6 ml. - 1/8 cup 8 yemek kaşığı - 118.5 ml. - 1/2 cup Kuru Ölçüleri; 3 çay kaşığı - 1 yemek kaşığı - 14.3 gr. 2 yemek kaşığı - 1/8 cup 4 yemek kaşığı - 1/4 cup 8 yemek kaşığı - 1/2 cup 1 cup - 227 gr. - 16 yemek kaşığı

Zeytinyaglı İc Baklalı Enginar

Resim
Ben bu yemegi cokkkkkk sevdim. Eee benim gibi bir otculun sevmemesi abes olurdu degil mi?? Bu kadar cok sebze yemegi yapan ve yayınlayan:) biri olarak, hele ki enginar ve bir de guzelim bakla ici sevilmez mi? Yenmeyip de yanında yatılır.. Tarifi Fethiye'nin ve Aslı'nın usulunce yaptım.. Tek kelimeyle enfes oldu.. Benim baklalarım biraz irice oldugu icin dıs kabuklarını da ayıkladım. Yani baklaları tek tek cıkardıkdan sonra herbirinin dıs kabugunuda soydum. Yumusacık, pamuk gibi pistiler. Ben de Fethiye gibi bir adet kucuk havuc ekledim. Tarifi bizlerle paylastıgı icin Sevgili Fethiye'ye ve Aslı'ya cok tesekkur ederim....

Davet 2

Merhaba Arkadaslar... Davet icin yayınladıgım yazıya mesaj bırakan arkadasların isimlerini bu listede yayınlıyorum. Ayrıca sizlerin bulusma yeri ve sekliyle ilgili goruslerinizi de almak istiyorum. Nilufer Aslı -Zeytin Agacı Ozlem - Janjanlı Devletsah Fethiye - Tasty Stuff Cimcime Gonul Hande Cavusoglu Nurbeyaz (kesin degil) Nazlı ve Diger grupdaki arkadaslar(tarihlerimiz uyarsa) Tarih icin Temmuz bası sanırım sizlere uyuyor.. Bulusma yeri icin oncelikle hangi yakada olmasını ya da nerede olmasını arzu ediyorsanız ya da bununla ilgili goruslerinizi bekliyorum.

Hersley's Original Brownie

Resim
Bu guzel browni tarifini yemekvebiz grubundan Sevgili Tuba Warden verdi. Bende ilk fırsatda denedim ve kendisinin izniyle burada yayınlıyorum.. Bu tarifi bizimle paylastigin icin cok tesekkurler Tuba.. Tarif hem cok kolay hem de cok lezzetli. Kilo sorunu olmayanlar için ideal. Boyle diyorum cunku buzdolabınızda boyle bir kekin varlıgından haberdar olup, o dolapdan uzak durmak pek kolay olmuyor. Ya da benım gibi bahaneler uretebilirsiniz:)) Yemekte az yiyip, kahve yanında bir dilim asirmak falan gibi mesela.. Ama siz bana bakmayın. Ogun atlamanın ya da gecistirmenin saglıksız oldugunu hepimiz biliyoruz. En iyisi bu tur tatliları yapıp 'azcık ucundan' yıyerek, cogunu sevdıklerımıze verebılırız:)) Tarıfı Tuba'nın verdıgı sekılde yayınlıyorum.. Hersley's Original Brownie 1/2 kap tereyagi yada margarin erimis(ben tereyagi kullaniyorum) 1 kap seker 1 cay kasigi vanilya 2 yumurta 1/2 kap un 1/3 kap kakao 1/4 cay kasigi kabartma tozu 1/4cay kasigi tuz 1/2 kap fi

Etli Bulgur Pilavi

Resim
Sooole bol soganli, biberli bir bulgur pilavi cekti, gecen gun canim.. Bu pilavi yaptim ben de.. Yapali bayagi oldu ama yayinlamak bugune kismet. Davet mesajini aslinda kaldirmak istemiyorum. Ilk mesaj olarak kalsin istiyorum. Ama yan tarafa (sagdaki listeler) bolumune tasiyacagim.. Pilav cok basit ve lezzetli. Hem yaninda salata ve yogurt ya da ayranla tek basina bir yemek olarak bile yenebilir.. Malzemeler; - 100-200 gr kadar dana kusabasi ya da kuzu kusbasi - 2 su bardagi bulgur - 1 adet orta boy havuc - 2 adet domates - 1 adet orta boy sogan - 1-2 adet yesil biber (ben 1 tane carliston biber kullandim) - 2 dis sarimsak - 2 yemek kasigi siviyag - tuz, karabiber, nane Yapilisi; - Kusbasi etlerinizi siviyagda cevirin. Yemeklik dogradiginiz soganlari ve halka halka dogradiginiz havuclari ekleyin. Dogradiginiz biberi ekleyin. (Ben etleri ve sebzeleri cok ufak dogruyorum, Ege yiyebilsin diye) Birkac dakika cevirin. - Ezilmis sarimsaklari ve kabuklari soyulmus ve kubik dogradiginiz domate

Davet

Merhaba Sevgili Arkadaslar.... Site okuyucularindan Sevgili Nilufer'in beni, esinin yaptigi Antep isi lahmacunu yemege davet etmesiyle aklima guzel bir fikir geldi. Cogunuzun bildigi gibi Haziran basinda Istanbul'a geliyorum. Biz Nilufer'le gorusup tanismayi dusunuyoruz. Ben burada tanidigim siz arkadaslarimla yuzyuze gorusmekden buyuk mutluluk duyacagim. Bu gorusmeye arzu eden herkesi davet ediyoruz.. Bununla ilgili gorus ve yorumlarinizi bekliyorum.. Buradan ayrilana kadar bir tarih ve yer belirleyebiliriz diye umuyorum... Sevgiyle kalin....

Kabak Kizartma

Resim
Kizartmayi cok severim. Ama eskisi kadar cok yapmiyorum. Evde bir bebek olunca, daha saglikli tuketmek konusunda biraz daha hassas oluyor insan. Ama arada kacamaklar da olmuyor degil hani... Malzemeler; - 3 ya da 4 adet kabak - 3-4 yemek kasigi kadar un - 1 yumurta - kizartmak icin siviyag - tuz, karabiber - 2 dis sarimsak - yogurt Yapilisi; - Kabaklari iyice yikayip soyun. Uzun uzun ve verve sekilde kesin. - Cirptiginiz yumurtaya tuz ve biberi ekleyin. Kabaklari once yumurtaya sonra una bulayip kizgin yagda iki tarafida nar gibi olana dek kisik atesde kizartin. (Ben birkac kasik sivi yag doktugum yanmaz tavada yapiyorum. Boylece daha az yag cekiyor) - Kizarmis kabaklari havlu peceteye cikartin. - Sarimsaklari ezin ve yogurtla karistirin. Kabaklarin uzerine dokup servis yapin.. Afiyet Olsun.

Antalya Piyazi

Resim
Bugun gelen arkadaslarim icin hazirladigim salata.. Antalya Piyazi.. Aklimda nohut ve kurufasulyeli, bol yesillikli bir salata vardi. Ama dun Sevgili Tijen Inaltong'un bu sayfasindaki piyaz tarifini gorunce nasil merak ettim, nasil agzimin sulari akti, anlatamam.. Bir de Tijen Hanimin okuyucusu, Hande Hanim oyle guzel anlatmis ki bu salatayi, denemeden edemedim... Sonuc muhtesem.. Misafirlerimde cok begendiler. Bu tarifi hatirlattigi icin Hande Hanim'a ve tarifini bizimle paylastigi icin Tijen Hanim'a cok tesekkurler... Tarif mi?? Iste burada.... Afiyetler olsun, guzel sofralar, bu sofralarda hos sohbetler olsun efendim....

Kuru Meyvali ve Pekmezli Muffin

Resim
Bu sabah kahvaltisi icin bir degisiklik yapayim dedim ve yukardaki kekleri yaptim. Kepekli un, 1-2 yemek kasigi kadar esmer seker, pekmez ve bolca kuru meyva:)) Harika oldular. Hem de saglikli.. Tarifi Sevgili Tijen'in fikrinden esinlenerek pekmezli yaptim. Diger malzemeleri kafama gore ekledim. Sonuc gercekten guzel. Tabii eger, sizde kuru meyvalari benim gibi seviyorsaniz.. Malzemeler; - 2 adet yumurta - 1 su bardagi zeytinyagi - 2 yemek kasigi yogurt - 2 yemek kasigi kulek pekmezi ( Bu kati bir pekmez oldugu icin ben suyla yumusatip ekledim, ya da 1 cay bardagi normal pekmez) - 1 tatli kasigi karbonat - 1 tatli kasigi vanilya - 1,5 kap kepek unu ( Un miktarini malzemenize gore ayarlayin. Pekmez, yogunlukta fark yaratabilir) - 1-2 yemek kasigi esmer seker (ben 1 yemek kasigi ekledim, arzunuza gore daha da artirabilirsiniz. Bu sekilde hafif sekerli oldular. O yuzden pistikden sonra ustlerine biraz recel surdum.) - 2-3 adet kuru erik, 2 adet kuru incir, 2-3 adet hurma

Firinda Patatesli Dil Baligi

Resim
Ege, annesi gibi baligi, kirmizi ete gore daha cok tercih ediyor ve umarim bu durum, buyuyunce de boyle devam eder. Tum saglik uzmanlarinin kirmizi et konusundaki gorusu ayni. Beyaz etlerden tavuk ya da hindide de suni beslenme cok yaygin ve bu dogal beslenmeye gore daha ucuz. O yuzden balik, ozelliklede derin dip baliklari daha dogal ve saglikli. Bende, ozellikle cocuklarin beyin gelisiminin tamamlandigi bu donemde Ege'ye baligi fazlaca yedirmeye calisiyorum. Daha cok haslama ya da bugulamaya uygun olan somon ve dil baligini tercih ediyorum Ege icin. Bu kez de dil baligini, firinda sebzeli pisirdim. Kirmizi patateslerimi kabuklu pisirmeyi tercih ettim. Bu sekilde denemenizi tavsiye ederim. Kabuklariyla cok guzel oldu . Malzemeler; - 1/2 kilo dil baligi filetosu ya da herhangi bir balik eti (kilciklarindan temizlenmis) - 1 adet kuru sogan - 2 dis sarimsak - 3-4 adet patates - 2-3 yemek kasigi zeytinyagi - 1/2 limon suyu - tuz, karabiber - 2 dal maydanoz Yapilisi; - Patateslerinizi

Pekan Pie

Resim
Iste en sevdigim pay. Ama cok kalorili. Bende az az yiyorum, ne yapayim:)) Ilk kez hazir almak yerine kendim yaptim ve tadinda hic bir fark olmadi. Her ne kadar ustu, biraz arzu ettigim gibi durmasada. Malzemelerden misir surubu ve pekan fistigini Turkiye'de bulmak konusunda endiseliyim. Pekan yerine normal ceviz kullanilabilir belki ama misir surubu yerine ne ikame edebilir bilemiyorum. Ama artik Turkiye'de bircok seyin bulundugunu saniyorum. Eger bulabilirseniz bir deneyin derim bu tarifi..... Pay hamurunun tarifi Fransiz 'Pate Brisee' tarifi. Ic dolgusunuda bu adreste buldum. Malzemeler; Pay hamuru icin; - 2 kap=500 ml un (buyuk su bardagi) - 2/3 kap=160ml margarin - 6 yemek kasigi=90ml soguk su - bir tutam tuz Ic dolgusu icin; - 3 yumurta - 1 kap seker (ben yari yariya esmer sekerle karistirdim) - 1 tatli kasigi vanilya - 1 kap misir surubu - 3 yemek kasigi erimis tereyagi - 1 tatli kasigi tuz - 1,5 kap pekan fistigi Pekan Fistigi Yapilisi; -

Barbeku Keyfi

Resim
Dun oglen saatlerce parkda kalinca yiyecek hicbirsey yapamadim eve gelince. Barbeku, en acil cozum. Hazir aldigimiz hamburger kofteleri ile bir guzel hamburger partisi yaptik. Hem Mc den daha guzeldi:)) Esimin tam bir etcil olmasi yuzunden kisin bile barbekumuz arada tuter. Balkonda ki yarim metre kara bakmadan keyifle mangalin basini bekleyebilir, sirf mangal et yemek icin.... ohh yemede yaninda yat!!!

Kremali Mantarli Kabak Kayik

Resim
Yine benim karisik derlemelerimden biri. Daha once yaptigim kabak ve mantar karisimlarini cok begendigimden, bu kez yine ayni karisimdan ama farkli sunumda yaptim.. Ege ve ben severek yedik. Esim, kabak olayina pek sicak bakmadigi icin sadece goruntusu guzel olmus demekle yetindi.. Malzemeler; - 3 adet kabak(ben yesil olanlari tercih ettim) - 150 gr kadar mantar - 1 cay bardagi krema - 1 adet kucuk boy sogan - 1-2 dis sarimsak - tuz, karabiber - 1 cay kasigi kadar kuru nane - 2 yemek kasigi rendelenmis kasar Yapilisi; - Kabaklari uzunlamasina ikiye bolup ortalarini cay kasigi yardimi ile kaziyin ve dolma icini oyar gibi oyun. (Benim kabaklarim ince oldugu icin ben sadece ustden kapak gibi actim, o yuzden 3 adet kayik oldu. Ayrica ben kabuklarini soymadan yaptim) - Kabaklari cok az tuzlu suda 5 dk kadar haslayin ve suzun. - Soganlari yemeklik yada piyazlik dograyin. Zeytinyaginda 2-3 dk kadar cevirin. Ince kiyilmis sarimsagi ekleyin. Kucuk kucuk dilimler halinde dogradiginiz mantarlarid

Muzlu Kedi Dili Tatlisi

Resim
Gecen aksam yemege gelen sevgili arakadasim Gulcan ve ailesi icin hazirladigim tatli. Cok zamanim olmadigi icin hemen yapilacak birseyler dusundum ve sonucda bu cikti ortaya...Hafif bir tatli oldu. Cocuklar ve Ege bayildilar:)) Malzemeler; - 12 adet kedi dili biskuvisi - 1/2 su bardagi ilik sut, 1 tatli kasigi seker eklenmis - 500 ml. süt - 2 yumurta sarısı - 1/4 su bardağı nişasta - 1/4 su bardağı tozşeker - 1 tatli kasigi vanilya esansi yada bir paket vanilya - 2-3 adet muz Yapilisi; - Tatlilari koyacaginiz kaseleri strec film ile kaplayin. - Ilik sutu yayvan bir kaseye alin. Biskuvileri icine daldirip orta bir kasenin icine yayin. Benim kasem minik olmasina ragmen bir kenari kisa kaldi bende yarim bir buskuvi daha ekledim. Yani kaseyi boydan boya kaplayacak sekilde buskiviyi yerlestirin. - Ikinci buskiviyi ikiye kirarak sute batirin ve kasenin icine diger buskiviye dik olacak sekilde yerlestirin. Yani + olacak sekilde yerlestirin. - Yumurta sarılarını, şeker ve nişastayı karıstırın

Anneler Gununuz Kutlu Olsun

Resim
Bugun Anneler Gunu.. Anne olmanin ne demek oldugunu 1,5 yildir biliyorum. Ama anneligi annemden cok uzaklarda tatdim. Annenin yerini kimsenin, hicbirseyin tutmayacagini o zaman daha iyi anladim. Buraya ilk geldigimde kabullenememistim bu ayriligi. Cok isyan etmistim. Ama hayat devam ediyor. Insanoglu yasamak icin alismak zorunda, yoksa hayat nasil devam etsin. Gunler geciyor, alisiyorsun. Yadsimiyorsun bir zaman sonra.. Bir sure sonra, telefonda konusurken bogazin daha az dugumleniyor.. Ama bayramlar olunca, anneler, babalar gunu olunca cok zor oluyor. Yanliz basina gecmiyor.. Ben ne yazik ki yarinda annemden ayri dorduncu anneler gununu gecirecegim. Belki tek tesellim Ege`nin varligi olacak.. Ben, iki anneminde anneler gununu yurekden kutluyor ve ellerinizden opuyor, size simsiki sariliyorum. Bu guller sizler ve tum anneler icin....................

Nohut Salatasi

Resim
Baklagillerden en cok sevdigim nohutdur. Yemegini kuru fasulyeye gore daha cok seviyorum. Aslinda tum baklagilleri salatalarda daha cok seviyorum. Tabi yesilligi soole bolca olursa:)) Hem doyurucu oluyor hemde bol vitaminli. Tarif cok basit.. 250 gr kadar haslanmis nohut, 1 domates, 1 kuru sogan varsa taze sogan soyle 2-3 tane, bir carliston biber, 5-6 dal maydanoz, birkac dal dereotu, biraz zeytinyagi, bol limon suyu ve biraz tuz.. Arzunuza gore istediginiz yesilligi ekleyin.. Her yemegin yaninda harika gidiyor. Hatta kendi basina bir ogun bile olabilir... Afiyet Seker Olsun....

Not

Sevgili Arkadaslar.... Tortillayi merak edenler icin acik yufka halini Tortilladan Beyti tarifinin sayfasina ekledim. Oradan gorebilirsiniz. Huzurlu ve mutlu ilik bahar gunleri diliyorum. Sevgiyle Kalin...

Cilekli Cikolata Soslu Toplar

Resim
Bu tarifi Le Guide Cuisine dergisinden aldim.. Sonuc muhtesem.. Guzel bir aksam yemeginden sonra cok iyi gidecegine eminim..... Malzemeler; - 1 cup=250 ml=1 buyuk su bardagi su - 3 yemek kasigi=45 ml tereyag - 1 yemek kasigi=15 ml seker - 1 tatli kasigi=4 ml limon kabugu rendesi - bir tutam tuz - 1 kap=250 ml un - 4 yumurta - pudra sekeri - erimis cikolata yada cikolata sosu ( ben 40 gr kadar cikolatayi 3-4 yemek kasigi kadar kremayla karistirip sos yaptim, bu tatliyi 4 tane yaptigimi icin cikolatayi az kullandim. Geri kalan kurabiyelerimi buzluga kaldirdim. Her zaman elimin altinda hazir profiterol kurabiyelerim oldu boylece) Kremasi; - 2 kap= 500 ml %35`lik krema yada krem santi yada cirpilinca krem santi kivamina gelen krema - 1 yemek kasigi=15 ml seker - 1 tatli kasigi=4 ml vanilya esansi - 1 kap=250 ml cilek ( asil tarifde cilek, frambuaz vb vardi, ben evde cilek oldugu icin sadece cilek kullandim) Yapilisi; - Firininizi 200 C ye ayarlayin. Ilk bes malzemeyi (su, tereyag, seker,

Karahindiba Salatasi

Resim
Daha once bu sebzeyi ne yedim ne gordum desem sasirmayin. Hem de bir Ege`li olarak!! Sehirde buyumenin sonuclari belki de. Annem de cok anlamaz oyle isirgan otlari, efelekler falan..Bilmiyorum ya pazarlarda olmazdi ya da biz bilmezdik. Burada bir Yunan marketinde `Dandelion` diye etiketi gorunce dedim iste budur `Karahindiba`. Ben daha once salata tarifini Sevgili Fethiye`nin sayfasinda gormustum ve onun gibi yaptim.. Sadece sebzeleri 20 dk kadar hasladim. Bana biraz sert gibi geldiler 7-8 dk sonunda. Acimtirak bir tadi var. Ama ben severek yedim.. Sooole bol limonlu cok iyi gitti...

Imambayildi

Resim
Patlican yemeklerini bende esimde seviyoruz. Ama ben ozellikle tencerede pismis sekilde tercih ediyorum. Kizartmayla yapilan musakka karniyarik gibi cesitlerde esimin tercihi.. Bu kezde imambayildi yaptim. Aslinda hafif olmasi icin firinda kozleyecektim ama hem etsiz hemde kozlenmis olmasi fikri esim icin fazla eksik olacagindan kizarttim ve korktugum kadar agir olmadi. sanirim kizgin ve derin yagda kizartma daha az yag cektiriyor.. Bilmiyorum bu konuda onerileriniz varsa seve seve dinlerim cunku yag ceken kizartmalari sevmiyorum. Zaten cok saglikli olmadigindan kirkyilda bir yapiyorum kizartmayi, hic degilse icim rahat eder boylece yerken.... Malzemeler; - 4 adet patlican - 3 adet kuru soigan - 4-5 dis sarimsak - 6-7 dal maydanoz - 2 adet domates - 2-3 yemek kasigi zeytinyagi - tuz ve karabiber - kizartma icin bol siviyag Yapilisi; - Patlicanlari alacali soyun ve iyice yikayin. - Kizgin siviyagda kizartin ve havlu peceteye cikartin. - Sogani piyazlik dograyin. Sarimsaklari ince ince k

Iki Renkli Revani

Resim
Simdilik Fotografi koyuyorum.. Tarif coook yakinda:))) demistim ve iste tarif... Bu tarif Sofra dergisinden alinmistir.. Malzemeler; - 3 adet yumurta - 1 cay bardagi tozseker - 3 cay bardagi yogurt - 1 cay bardagi sivi yag - 3 cay bardagi un - 3 cay bardagi irmik - 2 paklet kabartma tozu - 3 corba kasigi kakao - 3 corba kasigi hindistan cevizi Serbet ; - 4 su bardagi seker - 4 su bardagi su - 1/4 limonun suyu Yapilisi; - Serbeti hazirlayin. Kaynatip sogumaya birakin. - Yumurtalari sekerle iyice cirpin. - Yogurt ve siviyag ekleyin ve karistirin. Unu, irmigi ve kabartma tozunu katip karistirin. Yaglanmis ve dibine seker serpilmis borcama karisimi bosaltin. - Onceden isitilmis 200 C de ustu ve alti kizarana kadar pisirin. - Buz gibi sogumus serbeti tatlinin uzerine dokun. - Tatli serbeti cekip iyice sogudugunda bir bardak yardimi ile yuvarlaklar kesin.. ( Ben kakaolu kismi daha az yaptim . Sadece 3-4 dilimi bardakla ayirdim. O yuzden kakaoyu ve hindistan ce

Tortilla`dan Beyti

Resim
Bu tarifi portakal agaci forumunda Sevgili Nilsu vermisti. Tarifi kendisinin izniyle yayinliyorum. Tarif harika oldu. Ozellikle kisa surede hazirlanmasi ve cok lezzetli olmasindan dolayi aniden gelen misafirler icin ideal.. Bu tarif icin tesekkurler Nilsu.. Ben tarifi kendi anlattigi sekilde yayinliyorum... Malzeme : 1 paket buyuk boy tortilla ( Icinde 8 adet tortilla var) 500 gram kiyma 1 orta boy sogan 1 corba kasigi salca tuz karabiber kekik Uzerine: Sarmisakli yogurt Kizdirilmis kirmizi biberli yag Yapilisi: Sogan rendelenir, siviyagda biraz kavrulur ve kiyma eklenir.Biraz kavurduktan sonra icine salca , tuz ve baharatlar eklenir. Kiyma suyunu cekene kadar kavrulur... Firin 400 F (200 C) isitilir. Tortillanin ortasina kiyma koyulup rulo seklinde katlanir. 4-5 cm uzunlugunda kesilir ve firin tepsisine dizilir.8 tortilla kullanildigi zaman epey cok oluyor. Firina koyulup 10 dakika pisirilir. Tabaklara koyulup uzerine sarmisakli yogurt ve kirmizi biberli yag dokulur... Afiyet olsun..

Kolay Pizza

Resim
Siye okuyucularindan sevgili Nurbeyaz`in tarifi bu pizzalar. Sagolsun arkadaslar sayesinde kilolarima kilo katacagim:)) Enfes oldu.. Tavsiye ederim.... Tarif cok basit.. Tost ekmeklerinin ustune salca, kekik, nane, Zeytinyagi ve biraz tuzla hazirladigim karisimi surdum. Uzerine beyaz peynir, misir ve sosis ekleyip firinda pisirdim.. Sosuna baska baharatlari ve uzerine degisik malzemelei damak zevkinize gore degistirebilirsiniz... Yeniden tesekkurler Sevgili Nurbeyaz...

Soya Soslu ve Sebzeli Biftek

Resim
Aslinda nasil baslik vermeliyim diye cok dusundum bu yemege.. Cunku benim uydurdugum yemeklerden biri.. Biftegi ince ince kestigim icin ismi mutlaka degismelidir diye dusunuyorum ama bulamadim. Ya da yabanci mutfaklarda gordugumuz tariflerdeki gibi uzun uzun bir baslik koyabilirdim. Mesela `soya sosunda sotelenmis brokolili ve sultani bezelyeli dilimlenmis biftek eti`. Bence bu basliktan ote tarif gibi oldu:)) Neyse baslik isine bu kadar takmayalim.. Daha iyi fikri olan varsa lutfen bildirsin, seve seve degistiririm:)) Malzemeler; - 300-400 gr kadar ince seritler halinde kesilmis biftek eti (Bu isi biftek buzluktan ciktiktan bir sure sonra hala donmus haldeyken yaparsaniz cok kolay ve dilimler muntazam olur) - 1 avuc kadar sultan bezelye - 1 avuc kadar ince ince ayrilmis brokoli - 3-4 yemek kasigi soya sosu (arzunuza gore daha fazlada olabilir) - 2-3 yemek kasigi sivi yag - 1 adet kucuk kuru sogan - tuz, karabiber Yapilisi; - Sogani rendeleyin ve suyunu bir kaba ayirin. Sogan suyu ve s

Asli`nin Kurabiyeleri

Resim
Bu kurabiyeler tek kelimeyle harika oldular. Ne zamandir aklimdaydi, kismet bugunmus. Bu tarifi bizimle paylastigi icin Asli`ya cok tesekkur ederim. Ben kac tane yedigimi hatirlamiyorum. Tarif burada .Benim Asli`ninki gibi kaliplarim olmadigi icin kendimce sekiller verdim. Bir kisminida alttakiler gibi renkli glazurlerle boyamaya calistim. Acemi isi ama yinede fotografini yayinliyorum. Ilk deneme ve kisitli zamanda ancak bu kadari geldi elimden. Ben cok zevk aldim bu boyama isinden. Vakti olanlara tavsiye ederim.. Glazur icin; Ben goz karari yaptim. Yetmedigi icin yeniden yapmak zorunda kaldim. Yaklasik olduler:4-5 damla limon suyuna bir damla kadar boya damlattim. 1-2 yemek kasigi kadar pudra sekeri ekledim ve karistirdim. Akiskan ama cok sivi olmayan bir karisim olana kadar limon suyu yada seker ekledim. Fircam kalin oldugu icin puanklar buyuk oldu. Ince bir firca ile daha minik desenler yapilabilir..Cok daha guzel ornekler Sevgili Mine`nin bu sayfasinda .

Muzlu Strudel

Resim
Bu tarifi yine elimdeki fransizca yemek tarifleri dergilerimden buldum. Aslinda pismis meyvalarla yapilan tatlilari pek sevmem ama yinede denedim. Cikolatali tad harika ama yinede muzu taze yemeyi tercifh ederim. Bende yufkasini ve cikolatasini yedim. Ege`de muzlarini:)) Ege pismis muza bayildi.. Bir tanesinide armutla denedim. Muzluya gore daha cok sevdim armutlusunu.. Zaten tarifte de muz yerine cabuk pisebilen meyvalarda kullanilabilir diye belirtiliyor.. Malzemeler; - 4 adet yufka (filo) Turk yufkasi ile olabilirmi bilemiyorum. Ama daha kalin oldugundan tek kat olarak yapilmasi gerekir.Yada hazir baklava yufkalari kullanilabilir. - 3 yemek kasigi tereyag , erimis - 4 ergin muz - 120 gr yari-sekerli cikolata, rendelenmis - 1 yumurta(ben eklemedim) - pudra sekeri Yapilisi; - Firininizi 220 C ye ayarlayin. Firin tepsisine yagli kagit serin - Bir adet yufkayi tezgaha serin ve bir firca yardimi ile yaglayin. Ikinci yufkayi uzerine serin. - 2 adet muzu uzunlamasina d

Zeytinyagli Kereviz

Resim
Kereviz yemegini seven cok insan tanimiyorum. Hatta ben bile cok severek yemezdim. Di `li konusuyorum cunku artik severek yiyorum. Eskiden annem kok kerevizden etli yemegini yapardi. O zaman kardesimle ben masaya bile oturmak istemezdik. Ama zeytinyaglisini sevmistim ilk yedigimde. Bircok sebzenin zeytinyaglilarini daha cok tercih etigim gibi. Burada kerevizin daha cok sap kismi satiliyor. Minik minik dograndiginda ton baligi salatasinda muthis oluyor. Gecen yaz Istanbul`da arkadasim portakalli kereviz (kok kismindan) yapmisti, o da harikaydi ama ben bu kez sadece zeytinyagli yaptim ve Egeyle birlikte afiyetle yedik.. Esim `bu tur seyler yemezmis`( O nun agzindan) Lafi yine cok uzattim. Daha fazla anlatmadan hemen tarife geciyorum..... Malzemeler; - 3-4 sap kereviz - 1 orta boy havuc - 1 orta boy patates - 3-4 dal dereotu - 1 kucuk boy kuru sogan - 2 dis sarimsak - 1/2 cay bardagi zeytinyagi - tuz, 1 cay kasigi seker Yapilisi; - Piyazlik dogradiginiz soganlari zeytinya